Gergi Tavan Yapımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Barisol Gergi tavan son yıllarda sıkça tercih edilen, montajı ve kullanımı oldukça kolay, hijyenik ve esnek yapısıyla ev kullanımı için de uygun olan gergi tavan, özellikle ortak alanlarda sıkça kullanılan dekorlarda oldu

Gergi tavan uygulaması, pratikliği ve kullanıcı dostu olma özelliği ile müşterilerinin beğenisini kazanır. Uygulama sırasında dikkat edilmesi gereken detaylarla kolayca kullanımına başlayabileceğiniz barisol gergi tavanın uygulama kanadını daha iyi tanıyalım.

Gergi Tavan Yapımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gergi Tavan Yapımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yapımında led uygulaması mesafesinin minimum 10 cm olması gereken barisol gergi tavan, farklı tasarımlarda farklı ölçüleri standart olarak alır. Işık havuzunun 30 cm yüksekliği aşması halinde ışık kaybı yaşanabileceği için derinliğin 15 ile 17 cm arasında olması gerekir. Gergi tavanda yapılan ışık havuzu, izolasyon göz önüne alındığında en dikkat edilmesi gereken detaylardan biridir. Yapılan alçıpan içinde herhangi bir delik olmaması gerekip; havuzun dört bir tarafının sıva ile kaplı olmasına özen gösterilmelidir. Bu sıvanın da beyaz bir renk ile kapatılması, renk geçişlerini engelleyeceği için önemlidir. Beyaz rengin ışığı yansıtmada sağladığı avantaj, bu ışık havuzunun en verimli şekilde kullanılmasına olanak verir.

Gergi tavan montajına başlamak için öncelikle profil-baget tüm tavan yüzeyine uygulanır. PVC profil uygulaması sırasında ankraj arası mesafe 10 cm artarak takip edilir. Hemen ardından, barisol gergi tavanda uygulanacak film ısıtılarak gerilmeye başlanır. Isınan film ile tavan dekoru elastikiyet kazanır ve zıpkın yardımı sayesinde profile sabitlenmeye başlanır. Montaj yuvası, profil ve sis şeridi boşluk kalmayacak şekilde kapatılır. Tavan uygulanan gergi tavanın filmi soğuduktan sonra pürüzsüz bir görünüm sağlayan yeni gergi tavanınız tamamlanmış demektir. Güle güle kullanın!

Barisol gergi tavan için havuz derinliği minimum 15 cm olmalıdır. Led aydınlatma az derinlik olursa gölge yapabilir veya bunun önüne geçmek için çok sık led döşeyerek maliyetler yükselebilir. Alçıpan yapılırken galvaniz yerine kutu profiller tercih edilmelidir çünkü galvaniz h profiller germe esnasında alçıpanlarda çatlamalar meydana gelmektedir.

Floresanların tercih edilme sebebi zamanla ışık verimlerinden kayıp yaşanmaz. Led ışıklar zamanla solgun bir ışık vermeye başlayıp, aydınlatma kalitesini oldukça düşmesine sebep olmaktadır. Led montajı yapılacaksa mutlaka silikon ile sabitleme yapılmalı; ya da tavana çivilenmelidir. Aksi halde ledler tavanın üzerine düşüp, montajın tekrar yapılması gerekebilir, mutlaka bu hususa dikkat edilmeli.